Open Nav

Sup kapucín
(Necrosyrtes monachus)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Sup kapucín

  • Domovina

    Subsaharská Afrika

  • Biotop

    Savany,
    trnité buše

  • Potrava

    Mršiny,
    hmyz, plazi

  • Velikost

    Hmotnost 1,5-2,6 kg,
    délka těla 67-70 cm

Sup kapucín je nejmenším supem Afriky. Název kapucín je odvozen od světle šedohnědého opeření, které pokrývá jeho hlavu od očí směrem k týlu. Přední část hlavy je holá a růžová. Peří na zbytku těla je hnědé. Nohy jsou zbarveny od slabě růžovomodré po šedohnědou. Staví si hnízda na stromech, kde obvykle žije 1 mládě.

Zajímavosti:

-Díky svému malému a slabému zobáku, není schopen zobákem protrhnout větší mršině kůži a proto se buď snaží proniknout do mrtvého těla různými tělními otvory nebo musí počkat na větší druhy supů.

Ochrana druhu:

Málo dotčený.

Sup kapucín

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín