Open Nav

Sup chocholatý
(Trigonoceps occipitalis)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Sup chocholatý

  • Domovina

    Subsaharská Afrika

  • Biotop

    Nížinné lesy,
    savany, pouště

  • Potrava

    Drobní plazi,
    uhynulá zvířata

  • Velikost

    Hmotnost 3,3-5,3 kg,
    délka těla 72-85 cm

Sup chocholatý patří mezi menší druhy supů. Tělo, ocas i křídla mají černé zbarvení, nohy jsou růžové a přechází do bílého peří kolem pasu. Bílé zbarvení má i hlava až na růžovou část kolem očí. Červený zobák je lemován modrým ozobím. Do hnízda na vysokém stromě složeného z klacků samice klade 1 vejce.

Zajímavosti:

-U potravy bývá obvykle dříve, než ostatní supi, kus mršiny si odtrhne a odejde s ní pryč.

-V případě napadení skáče do vzduchu a útočí na narušitele pařáty.

Ochrana druhu:

Dle Mezinárodního svazu ochrany přírody je řazen mezi kriticky ohrožené druhy.

Sup chocholatý

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín