Open Nav

Vousák hnědoprsý
(Lybius melanopterus)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Vousák hnědoprsý

  • Domovina

    Keňa, Mozambik,
    Somálsko, Malawi

  • Biotop

    Stromové plantáže,
    okraje lesních porostů

  • Potrava

    Bobule,
    hmyz, fíky

  • Velikost

    Hmotnost 45-61 g,
    délka těla až 19 cm

Vousák hnědoprsý je pták z čeledi vousákovitých. Jeho zbarvení je velice pestré. Na hlavě můžeme vidět slonovině zbarvený zobák, červenou zadní stranu hlavy a krku, která přechází do šedo-hnědé. Brada a krk jsou červené. Záda jsou zbarveny do hnědé a navazují na černo-hnědá ocasní pera  s bílými podélnými pruhy. Prsa má tmavě hnědá, na což dolní prsa, břicho a dolní končetiny jsou bílé.

Zajímavosti:

-Žije ve skupinách skládajících se ze šesti až sedmi jedinců.

Ochrana druhu:

Málo dotčený.

Vousák hnědoprsý

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín