Open Nav

Tamarín bělovousý
(Saguinus mystax)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Tamarín bělovousý

  • Domovina

    Jižní Amerika

  • Biotop

    Nížinné deštné
    lesy

  • Potrava

    Míza, bezobratlí,
    zralé plody, nektar

  • Velikost

    Hmotnost 0,5 kg,
    délka těla 61 cm

Tamarín bělovousý je černý s bílými vousky, bílým nosem a hnědavými zády. Na prstech, kromě palců u nohy, mají místo nehtů malé drápky. Tamaríni žijí v rodinných skupinkách, čítajících 4 – 11 zvířat.

Zajímavosti:

-Péči o mláďata zajišťuje otec, který je matce půjčuje pouze na krmení. 

Ochrana druhu:

Málo dotčení.

Tamarín bělovousý

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín