Open Nav

Nenechte si ujít malé velbloudy

Úvod Novinky Nenechte si ujít malé velbloudy

V prostorném asijském výběhu můžete obdivovat hned dvě mládťata velbloudů dvouhrbých. První sameček se narodil na začátku dubna samici Olině, druhý pak v polovině května samici Jade. Oba dva zdárně prospívají a užívají si rozlehlého výběhu.

Velbloudy dvouhrbé, kterým se také říká drabaři, chováme od roku 1976. Během více než 40 let chovu se osazenstvo velbloudího výběhu několikrát vyměnilo a na svět jsme přivítali již téměř 30 mláďat. Stávající stádo tvoří devítiletý samec Fico, dvacetiletá samice Jade, desetiletá samice Olina a dva letošní samečci.

Velbloudi žijí ve stádech až o 30 zvířatech, které vede dominantní samec. Po březosti 13 měsíců samice porodí jedno mládě. Kojí ho zhruba 1 rok. Velbloudi mají výborně vyvinutý sluch, méně už zrak a čich. Mají rádi vodu, velmi dobře plavou a s oblibou se koupou. je to jediný savec, který dokáže pít slanou vodu. Velbloudí trus je tak suchý, že je možné jej ihned použít jako palivo. Jsou to dlouhověká zvířata, dožívají se až padesáti let.

Nenechte si ujít malé velbloudy

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín